Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en ohelig kärlek starkare än både minnet och fabeln


Kadaverdykaren & sjöjungfrun


döende låg hon där med håret utslaget
vilt för vågornas lek bland snäckskal på
hal slagsida i sanden, under en fullmåne
kallare än ögonen som stirrade tillbaks


Väderbiten som han var spottade han
whiskyn ur ena mungipan samtidigt
som han lystrade upp för dånet i havet

blundade, luktade och kände efter tills
han såg vad ingen annan sett,
-nära nog kadavret som suckade i land


blek av död, men levande nog att le








Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-11 23:54



Bookmark and Share


  Åsa Henriksson VIP
Målande och tekniskt fulländat. Starka bilder. Snyggt!
2023-09-13

  lodjuret/seglare VIP
Här är jag benägen att säga att en fallskärmsjägare kan uppmanas att bliva vid sin läst, så som en skomakare brukat uppmanas till att göra i sagans värld. Men om nu fallskärmsjägaren slutat jaga fallskärmar och skomakaren ägnat ålderdom åt att odla blommor i trädgården. Tänk bara vilket prunkande trädgård detta som då kunnat bli.
2023-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP