Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna foton.


Vatten

Det sägs att vatten urholkar stenen. Långsamt kröp det in i betongen. Vissa saker kan kastas i livet. Ett glas med dinosaurier följer med till nästa generation. Lavendeln lockar humlor till åttonde våningen. Tomaten spricker i munnen, sprider sin sötma. Molnen vilar vid kanten mot bergen. Liv föder liv. Vattnet når inte berget. Dragkedjan dras igen runt väskan. Otåligheten väntar vid vägkanten. Regnet underminerade jorden. Vägen svårframkomlig.

 

Eva Hedlund fd Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-09-18 21:34



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fint.
2023-09-21

  Emanuel Sigridsson VIP
En fin text om vattnets vara mitt i sina motsättningar, men hur vi än vrider och vänder på ’vattnet’ handlar det om ”vara eller icke vara”.
2023-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP