Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt eget foto: Copyrighter: Soligajag_1


Tankarna far iväg . .

Solen värmer så skönt att jag vill sitta kvar
länge och njuta innan den kalla nordanvinden
sveper in .
Jag blundar en stund och ’vips’ så befinner jag
mig hos min älskade mamma.
Hon sitter i sin fåtölj och stickar , händerna går
i en virvlande fart medans stickorna tar tag i
garnet och bildar ett mönster utav tre färger .

Mamma är mitt allt och min bästa vän, varför fick
du inte vara kvar hos mig ?

-Hallå hör jag plötsligt någon säga till mig och rycks
ur min slummer .
Vad gör du härute säger min dotter ? Kom så går vi in
till dig mamma så kan jag sätta på kaffe ??
Jag ville njuta utav dem sista solstrålarna , sedan
måste jag ha somnat och drömde mig bort sa jag.

Jag drömde om min mamma sa jag , jag saknar
henne så mycket .
Kan vi inte gå till kyrkan och tända ett ljus
för henne sa jag .
Absolut sa min dotter, men nu går vi in och
dricker kaffe med ett utav dina hembakade
bröd + ost på.
Okej , sa jag och gav min dotter en kram!




Prosa (Kortnovell) av soligajag_1 VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-22 00:02



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Våra nära och kära lever kvar hos oss även när de avlidit.
2023-09-22

    Drömmar i universum
Tårarna vill komma ner för kinden o kroppen ryser av denna stora saknad som finns i din dikt.
2023-09-22
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP