Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettskrivningen klättrar upp och ned... Få tre ord, lägg till aderton, ge trenne vidare! Respons gav mig denna gång : Dal, Vandrar, Barnen, men jag bytte det sista mot Chimär som hans bidrag bestod av. Vilka ord liktenelegi snart har fått, märker vi...


Varken Tak Eller Golv (stafett 112)

 

 

 

ur dödens dränkta dal

längs livets torra berg

 

vandrar vi ihop

varje själ för sig

 

såväl distanserna

som närheterna

innebär chimär

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-22 10:33



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Har sättet att foga trenne ord till aderton, något med antalet ledamöter i den svenska akademien att göra? 'De aderton' är ju en sådan där känd sak, vilket anspelar på just den. Om ord i tal och skrift. Ett annat exempel på hur en stat eller saga kan få efterföljare. Sagan om ringen sägs ju ibland ha låtit sig inspireras av Wagners ring... En eller annan ring i guld finns ju även på bild, bland tomtar och troll. 'Som ringar på vattnet' är ju bara halvkväden visa.
2023-09-23

  Cikoria Blå VIP


Inget är fel
Inget är rätt
Inget är lätt

Vi kämpar på med livet
och med denna stafett





2023-09-22

  Gunwale VIP
En utmärkt bild av allas vår generellt osäkra belägenhet! Vi trevar framåt bäst vi kan, försöker undvika faror, försöker få gemenskap, grunnar på mål och mening … försöker kanske samtidigt att inte fundera för mycket …? En kort och koncis sammanfattning har du skapat!
2023-09-22

    Lena Söderkvist VIP
Tankegången delvis bekant (sista stycket), förmodligen en tillfällighet. Gillar helheten.
2023-09-22
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP