Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten stöper om


Natten slätar förvisso ut
skavanker som skevheter

Genom dunklet skrider
andrum befrielse fram

Men uti mörkrets molande
ledgångar kan immunförsvar
stå och rassla

Somliga låter svärtan fritt
frisera omstöpa det uppenbara

För andra bara en byteszon
och ett antal lyckta rum med
koder och högt mörkertal

Natt en outgrundlig tingest
med myriader hieroglyfer

Ett skugglandskap
där drömmar
oftast förblir intryck
med illusoriskt sken




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 58 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-09-23 16:18



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Fint - gillar särskilt de två sista verserne !
2023-10-08

  Susen VIP
Nattsömnens frigörelse eller helvete
Tycker om språkbruket som lyfter dikten och fångar mig ännu mer att läsa
2023-09-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om hur olika natten kan vara.
2023-09-25
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP