Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ge dagen ett smeknamn

 

Jo, men alltså
Det var en gång en busig jävel
som hette Dagen!

Alla trodde att de kände
Henne
Som ett fartyg.
Som en badhairday

Vissa log och sa:
"Tjena, läget, hur är din Dag?"
Andra svor: "Vilken jävla pissdag!"

Sånt gjorde Dagen en aning deppig.
Ibland så kändes det som om
alla brydde sig mer om Dagens
urringning, Solen skratt eller
Dagens stora hjärta, Lördagen
Och bästis Fredag.

Och så var det det där ständiga
tjatet om att: "Fånga Dagen."
Som att Dagen var en trollslända!
En dagsslända.

Men.

Dagen ville inte bli fångad.
Dagen ville kunna strutta
runt naken och typ fuldansa
framför spegeln!
Dagen ville vara fri som en fågel
och pms skrika på månen!

Dagen ville kunna byta frisyr
om hon plötsligt kände för det!
Ha knullrufs, snooza.
Ta folk med storm.

Dagen ville ha ett smeknamn.
Ja, ett snuskigt eller kärleksfullt
SMEKNAMN

Typ Bae ... ja, BAE
Dagen ville känna sig som:
Before anyone else.

 

Hörni, kan vi ...

 

Kan vi inte krama/smeka
dagen istället
för att fånga den?




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-09-23 18:54



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Tack för er respons snälla :)
2023-09-26

  Schackpoeten VIP
Mycket bra. Gillar lite extra dessa rader: "Fånga Dagen."
Som att Dagen var en trollslända!
En dagsslända.
2023-09-25

  Yrre VIP
Jo storkram och omhållning!
2023-09-24

  BenGust VIP
Dagen liksom andra är inte alltid på topp och borde få namn efter dagsform.
Borde ha kortlek till hands. Ett ess för en dag i sitt esse. En knekt för en dag "ur gängorna" osv.

2023-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP