Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det Jeppis som var

det Jakobstad jag minns
eller Jeppis som vi sa då
och det säger man väl fortfarande?

det är Jeppis som det var för typ 40 år sedan -
med Terrazzohörnet, Källaren, Keidas
och sist men inte minst gaturallyt -

det är helt och hållet försvunnet idag
och vad har vi fått istället?
säg mig det den som vet

för mig känns det ingenting
någonstans överhuvudtaget
att komma till Jeppis idag...




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-26 21:23



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Begrundar.
2023-09-27

  Kale Ripoff
Ingenting är så som det en gång var. Förändring hör livet till - förändring kan vara till det bättre eller till det sämre.

När man blir äldre kommer nostalgin in i spelet. Det blir lätt så att man önskar sig att saker man tyckte om och hade starka känslor för skulle leva kvar oförändrade. Men så är det sällan i verkligheten... :-/
2023-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP