Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgongåva



I natt
blev min huvudskål
en vackert uppåtvänd skål

som bars av
okända händer

varsamt som vore det något
som inte får spillas

att samla månens ljus
och stjärnornas blänk
som heliga mynt

som en morgongåva
till gryningen
från natten
att lysa bort
min sorgsna oro

och till mig
som onämnbar kunskap
och lättnad att leva.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-09-27 12:22



Bookmark and Share


    Delia Skymning
För mig är det här en hyllning till livet och samtidigt mycket fin poesi.
2023-10-20

  Solweig Jansson VIP
Som alltid, berörande vackert !
2023-10-02

  Susen VIP
Finstämt, förtröstan och hoppfullhet skänker dina ord
2023-09-28

    Birgersdotter VIP
Så fin-den tyckte jag om
2023-09-27

  Ulf Carlsson VIP
En vacker och trösterik pastoral som en kontrast till Stagnelius´ sköna dystopi, där Endymion vaknar till "ryslig tomhet".
2023-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP