Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den autismsökande stockholmaren





Sex dar i Stockholm
älskade älskade Stockholm
Sverige
mitt fädernesland
så vackert
en sån stad !

Och så en ek
upp-och-ner
över Drottninggatan
där han körde in i varuhuset
och jag vill bara skrika
NEEEEJ och VARFÖÖÖR.

Kan allt få kallas konst
jag låter trädet falla ner
och skadeväcka människorna
jag blir jävla ledsen
jag blir så förtvivlad
och ingen tittar på mig !

Av alla tusentals jag hinner möta
är det en säger en kvinna
som höjer sin blick pga mig
titta där går du...va trevligt...undrar vem du är
autismen är nu en folksjukdom
ingen är utom sig.

Ja och så min vän
fröken K förstås
som har tid
både att ses
dricka kaffe
och prata.

Jag går till Palmes mordplats
fotograferar texten
den betyder något
jag går till deras gravar vid Adolf Fredrik
jag går över Hötorget och gissade rätt
t o m DOM har slutat skrika sina priser.

Under lördan springer jag Lidingöloppet
vi svettas, vi hejar på varann, vi hinner
vi hinner både fram till målet och se
varandra i ögonen
om så blott för en sekund
för lite mänsklighet tar inte längre tid.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-27 18:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP