Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tråkig teori om kvinnor




Hon dras gång på gång på gång
till idioter.
De kanske inte slår.
De kanske inte säger rakt på sak
vad de anser om henne.
Men hon känner.
Han dricker rätt friskt.
Är ute i svängen med kompisar.
Kan inte engagera sig i relationen.
Kanske inte vill.
Kanske är han redan upptagen.

Han gör henne inte illa DIREKT.

Ibland känner hon att hon har övertaget
och att det är hon
som är den goda.

Som om det är det det handlade om.

Till slut går sanningen upp för henne.

Hon har varit dum.

Igen.

Det finns nånstans djupt inne i henne
en bottenlös förtvivlan.

Som hon måste lära sig leva med.

Inte fylla.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-03 15:26



Bookmark and Share


  Koloristen
Det är skönt att vara gubbe. Med makt.
2023-10-03

    ej medlem längre
Just så! Om en människa är för snäll mot henne blir hon rädd och springer. Och om den människan är normal så respekterar hen gränser och låter kvinnan springa. Men så finns det de andra, som inte respekterar gränser utan följer efter, manipulerar, kräver att hon ska komma tillbaka. Till slut finns bara sådana människor kvar runtom.
2023-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP