Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brrrr!

 

 

det sägs att jorden svettas

global uppvärmning hetta

ändå sitter jag här och fryser

ja, till och med ryser

 

kalla hösten åter här

ingen trevlig atmosfär

regnet piskar mot fönster

samma gamla mönster

 

trädens vissna löv glöder

de snart marken göder

faller mot vägens svarta asfalt

faller i  tusenfalt

 

snart de nakna står

jag fäller en tår

hur stå ut denna tid

av hösten blir man ej blid

 

spott i näven och jäklar anamma

det gör ändå detsamma

tänker kämpa mot regn och köld

jag använder bara min sköld

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-10-05 09:19



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bara att uthärda och tänka på den kommande våren.
2023-10-06

    Music mind VIP
Kämpa på! Svåra tider är att vänta när solen inte längre vill hälsa på.
2023-10-05

  Sparvögat VIP
Hösten så anas ~ regnig och blöt ~
eller alldeles, alldeles underbar…
Kämpa så!
2023-10-05

  Kungskobran VIP
El från sol och vind

Midvinternattens köld är hård
Stjärnorna gnistra och glimma
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma
Vinden har lagt sig till ro
solen har gått ner över slätt och mo
Alla frysa i enslig gård
midvinternatten är kall och hård

Ur min diktsamling BLÅLJUS
2023-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP