Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blottande av min ömma själ

Jag är en liten pojke som gråter
Ser klart alla reflektioner i vattnets spegling
Ser att jag inte klarar mig utan att tänka på dig
Känner inombords hur mina känslor gror
Vill egentligen ha kontakt med dig trots allt svek

Inser dystert att jag inte klarar mig utan dig
Utan ditt vackra leende och din underbara röst
Det har gått så många år sen vi sågs och skrev
Men trots alla försök till att glömma
Så återkommer mina minnen till dig

Du är flickan som förändrade den fula ankungen
Det är dig jag ska tacka för livet jag idag har
Du öppnade mina blåögda ögon och visade världen
Jag kunde äntligen blicka över horisonten
Allt för att du trodde på mig

Saknar ditt skratt och hur du fick mig att må
Önskar det var vi två vänner för evigt
Mina känslor går inte att låsa in
Hur hårt jag än försöker så återkommer du alltid
Jag försöker att glömma men det går inte
Ditt sken lyser igenom gränserna mellan reality

Jag är en liten pojke som gråter
Sitter på mitt rum och torkar tårar
Önskar dina känslor var likgiltiga mina
Men inser att du betyder mer för mig än vise versa
Och jag försöker leva med den dystra sanningen

Ditt skratt, ditt leende, du skapar fjärilar åt mig
Känner deras flaxande vingar inom mig
Varje gång jag tänker på underbara dig
Därför tar jag ett hopp ut i det svarta havet
Och delar denna dikten med dig

Kanske väcker den känslor inom dig du glömt
Kanske kommer du hata mig
Kanske lever du vidare som ingenting har hänt
Men en viss person skrev en gång
Att man aldrig ska vara rädd att chansa
Så detta blir min chansning

En liten pojke sitter och gråter
Har rädslan i halsgropen när han offrar allt
Blottar sin ömma själ för dig
Och trotsar sina inre demoner för gamla känslor
Så snälla var barmhärtig emot mig
Ställ inte till någon scen
Detta är endast en dikt för att få dig att le

Jag behöver inget gensvar är glad om jag vågar
Dela denna text med dig
För det är en stor sak för mig
När jag blottar min ömma själ för dig
Så dags för doppet i havets botten
Satsa och se allt sakta falla
Kram




Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-08 20:25



Bookmark and Share


    XOXO VIP
Väldigt fint skrivet!
2023-10-09

  Känslan
Vackert! Älskar dina dikter
2023-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP