Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fuktig arbetsdag

Fukten tränger sig igenom mina kläder
Får skotta och skyffla för att hålla värmen
Är som en ångpanna, det bara ryker om mig
Känner hur kroppen kämpar för att hålla värmen

Trotsar vädrets makter, en vanlig dag i vardagen
Blöta handskar ligger slimmade emot händerna
Regnet duggar och kroppen svettas
Blöt på både insidan som utsidan

Fruktar när temperaturen börjar sjunka
Och snön snart kan annalkas oanmäld
Njuter av dess frånvaro
För vet att när den tiden är kommen
Får man arbeta sig varm för överlevnad

Fuktiga kläder och stripigt hår
Regndroppar på glasögonen döljer mina sår
Jag trotsar vädrets makter till vardags
Och kämpar för att hålla kroppen varm




Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 36 gånger
Publicerad 2023-10-11 10:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP