Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att se



Att se sig om
och gå tillbaka
i sina egna spår

som vore det
om vintern

att se i snön
att det är som någon
gått bredvid med lätta steg

som när vattendroppar
vidrör skaren

och att tiden
liksom spåren
är en gränslös resa
någonstans

att uppsatta mål
bara var hållplatser
på vägen
mot ingenstans.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-10-13 14:27



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Du skriver så gestaltande, jag ser tydliga bilder och kommer väldigt nära din text och blir berörd - särskilt av slutordet. Poeter har menat att det är själva resan som är betydelsefull, inte målet, men visst skulle det kännas annorlunda om man trodde på att himmelriket väntar . .
2023-10-14

  Minkki VIP
det inser jag först i åldringsåldern, kanske bäst så?
2023-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP