Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avslut


Hur dystra är inte
de svartklädda
råkorna,
begravningsklädda
där de hackar,
hackar.

Sedan
om hösten
under månen,
när människorna
tystnat

hörs färgerna
prasslande
sinsemellan
i vinden -

att allt var förgäves -

och breder sömniga täcken
av fallande förgängelse

i väntan på
vinterns vita ankomst
och påbjudna vila.

Så bäddas ömsint ner
det förflutna och nu
för framtiden
och uppståndelsen

långt där borta
men ändå här.

















Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2023-10-17 12:18



Bookmark and Share


  Stisse
Fantastiskt fint diktat om vår existens i denna kalla mörka årstid.
2023-11-04

  Kiffe
Bra där. Fin dikt om hösten å kommande vinter och kommande vår
2023-10-20

    Delia Skymning
Väldigt fint! Jag nästan huttrar lite av den kyliga stämningen i dikten. Det finns både avslut och framtidshopp i dina rader.
2023-10-17

  Minkki VIP
att också nuet bäddas ner, fint fångat
2023-10-17

  Kajan VIP
En väldigt, väldigt fin text med den där sällsamma, omisskännliga, men svårbeskrivna känslan av höst.
2023-10-17

  Peter Olausson VIP
Vilsamma ord, de behövs! Jag tänker på Karl Asplund när jag läser dig, i det stilla, vindlande. Tycker om!
2023-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP