Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hård är kampen mot hungern även i år.


Tomteliv II

Becksvart är mörkret som skuggorna när.
Ingen annan månne sova här.

Mörkt denna natt, stilla som graven.
Prassel och tassel, där bakom granen!

Endast en luva visar vem ruvar.
Tassande på tå, smygandes som få.

Nissens vision, blir till mission
Hungern gnyr, mens tiden flyr

Korvfatet hägrar, nissesinne belägrar.
I ivriga språng, snubblar en gång.

Ljuset faller av skinkans daller.
Stearinet är varmt, vådligt att nudda.

Sprången ur vånda, blir sekunderna långa
Blött och kallt, slocknar så allt

Gröten på fat, blir så festliger mat
Röd liten topp tittar så opp.




Fri vers (Prosapoesi) av Gucke
Läst 48 gånger
Publicerad 2023-10-19 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gucke