Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maktens kukar





Fy fan va man är trött på kukiga karlar,
rädda kukhuven,
kukar i kostym,
somliga med atombomben i väskan,
andra med enbart en toxisk kukighet,
några högljudda slakpittar
med en svans efter sig
av urballade härmapor.


Det skulle räcka med att ta kläderna ifrån er
låta era röster bli som Kalle Ankas
för att...
ja det skulle räcka långt.

Eller ja
sen klippa av er tasken.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-20 06:31



Bookmark and Share


  ßluie VIP
Fin och tankfull med tanke på alla demagoger som har makten i så många länder i Europa idag och även på andra håll... men samtidigt motsägelsefull med tanke på alla skitnödiga 'kärringar', (förlåt mig alla kvinnor, älskar er) tänker på bristen på 'träskor', en dominant hen som klampar runt och talar sanning frankt och rakryggat. Idag har en chef bra betalt för att delegera allt ansvar nedåt och är oerhört skitnödig och svår. Min erfarenhet. Folk är så oerhört rädda för att göra fel vilket kommer att medföra att vårt land kommer att stagnera om det inte... kanske behövs det lite KUK ändå?! :)
2023-10-20

    ej medlem längre
P.s. Jag fattar att man inte kan krama de flesta av maktens ärkekukar till rätta.
2023-10-20

    ej medlem längre
Igenkänning på trött uppgivenhet inför kukarna! Men jag tänker hålla fast vid mitt hopp att mycket kukeri skulle lösas bättre och mer långsiktigt med empati och aktivt lyssnande än med just den förnedring dessa kukar fasar mest (och därför säkert också har starkast försvar mot). Men visst har jag en del inneboende klippa-av-er-tasken-frustration jag å, inför alla dessa rädda kukar som inte ens fattar hur emotionella och rädslostyrda de är...
2023-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP