Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Det heter som man sår får man skörda


Tankar kring kollektiv och individuell karma

Det man skickar i ord och handlingar återvänder som en bumerang till sändaren!
Beslut som tas och som inte analyseras på kort och lång sikt kan bli katastrofala om man inte kan förstå medvetenheten om orsak-verkan. Människors olika kulturella och historiska bakgrunder där man kommit fr diktaturer och klaner och inte förstår eller kan inse det egna ansvaret när man varit reglerad med makt, våld och kontroll!

Varför informerades man inte att livet i vårt land innebar samma krav som övriga arbetande människor, att arbeta för den välfärd som driver hjulen runt!
Om man ger utan att kräva något tillbaka gör man sin nästa passiv och omedveten om det egna ansvaret!

Man kan inte föda fler än man kan ta hand om/ integrera!

Stenkastning, gruppvåldtäkter, radikalisering av unga till att hantera skjutningar, bombning av hus med oskyldiga offer i dessa vendettor samt infiltration av samhällssystemen som handlar om utnyttjande av välfärdssystemen, är det som syns och ingen kan blunda för!
Man kan fråga sig "Vart är vi på väg" när direkt handling kommer är det oftast för sent. Sjukan syns nu så tydligt och otryggheten har börjat blomma! Hydrans tentakler har börjat inta allt större områden!

Vad blir följden när de tafatta insatserna inte givit någon verkan.....

KONTROLL SAMHÄLLET! vad det därför denna folkinvasion verkställdes. Visste man att föregångslandet med frihet , jämlikhet och broderskap skulle gå före med hur allmän kontroll skulle införas! Plikt och ansvarskännande svenskar som alltid följt sina politiker utan uppror skulle vara ett lätt byte!

De som kom ser att de har kommit hem till något de känner igen! Makt och kontroll/förtryck där ansvaret inte är individuell utan kollektiv där ordningen styrs genom övervakning!

Man får aldrig någon frihet utan ansvar för helheten! Den som tar utan att ge något tillbaka är en parasit.
Växter och djur som invaderar och tränger undan de inhemska växterna/djuren är man snabbt med att säga att de ska begränsas här och nu.....

Vem var omedveten och vem förstod redan från början vad som skulle ske men tystades genom orden rasist och främlingsfientlighet.

Om du lever med en människa som inte förstår ansvaret i orsak-verkan blir du som person indragen i handlingar och blir delaktig i de konsekvenser som skapats!

Varför lär man inte det i skolorna! Lär barnen om ansvar och kunskaper om den dualitet som blir deras livsvandring. Förmågan att kunna säga nej och visa integritet och kunna förklara orsak-verkan!


Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-23 14:12Bookmark and Share


    lydriket
"Varför informerades man inte att livet i vårt land innebar samma krav som övriga arbetande människor, att arbeta för den välfärd som driver hjulen runt! "

Bra sammanfattat om det brutna samhällskontraktet.

Att via intäkter från alla olika skatter vara selektivt generös med andras pengar kan generera många lojala röster vart 4:e år och därmed befästa makten i allmänhet och utnämniingsmakten i synnerhet.
2023-11-20

  Koloristen
Fredsskada skapar vanföreställningar. Det gör även det vansinniga i att bekänna andras synd, men inte sin egen. Vi har ett ansvar för vad vi hör och att pröva om detta är sant eller ej.
2023-10-27

  Tomas Sofia Johansson-Jonsson
jag håller inte med. jag har klantat mig många gånger, och det har blivit bra händelser om det. karma betyder just det "händelse". en sak leder till en annan, men inte på ett logiskt sätt. det är logik i det, men kosmisk logik. som taoismen säger: i det bra finns något dåligt, i det dåliga finns något bra. över tid blir det dåliga bra och det bra dåligt. så ingenting att oroa sig över. titta inte på tv så mycket. läs inte dagstidningarna så mycket. jag föredrar att läsa poesi :) <3
2023-10-27

  Kungskobran VIP
Ord och inga visor
2023-10-24

  Kungskobran VIP
Ord och inga visor
2023-10-24
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP