Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage från egna foton


Skurhinken ropar

 
 Bäcken söker sin väg till sjön. Porlar som på våren. Gula blad flickas in i björkens gröna. En mygga landar på min skjorta. Bergen vilar mot molnkanten. De marscherande träden står kvar. Viken tom på gäss. En liten fågel sjunger ensam bland träden. Jag upptäcker det ogjorda. Tankarna far likt den lätt strömmande vattenytan. Än hit än dit. Det är alltid så svårt att lämna. Jag lämnar bitar längs vägen. Skurhinken ropar.

© Eva Hedlund fd. Langrath augusti 2023

 
 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-10-28 22:15



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Jag finner en stilla ro i dina ord ~
blandat med tankens strävan…
Så fint!
2023-10-29

  Bibbi VIP
Wow!

2023-10-29

  Emanuel Sigridsson VIP
Tänker: en säsong stängs ner, sommaren är slut och mellan sekunderna ligger - hur många gånger till?

Jag har slutat att stänga ner. Jag har två säsonger. En ganska besvärlig och en partiskt taget utan besvär.

Jag tycker det blir enklare så. Kan ha sin orsak i att jag är förvarnad: jag kan ha en tickande bomb i kroppen, så visst: mellan sekunderna - hur länge till?
2023-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP