Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lönngång


Sökande blick
över det böljande
hav människor
stannar till
bland ekarna

reser vidare
och längre in
bakom det yttre
sceneriet

ingenting någonsin
vad det verkar
under lupp

hon vandrande
med näverkont
på fjädrande tiljor
bortom grämelse
och villomarker

varvid en stig
av vinkar
viskningar
småtuvehopp
slöjdimmesikt och
trevanstramp
tar vid

tar vid sträckan
in mot
lönngången
den som både
förenar och
särskiljer




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-11-01 08:22



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Tycker så mycket om denna.
Gör mig liksom fnittrigt glad.
Särskilt strofen:

"varvid en stig
av vinkar
viskningar
småtuvehopp
slöjdimmesikt och
trevanstramp
tar vid"

I denna magiska sagopoesi
vill jag förbli.
2023-11-03

  Susen VIP
En vandring att möta det som finns bakom det yttre skalet, förnimmer sökandet efter trygghet i egna vägval
2023-11-01

  Marita Ohlquist VIP
På väg genom livet, tänker jag när jag läser din fina text.
2023-11-01

  Boneyfrank VIP
Trolsk, närmast sagolik känsla infinner sig när jag läser dikten. Följsamt och pricksäkert. Bravo ??
2023-11-01
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP