Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oxbåge=U-formad krök i en flod eller bäck


Vattenmagi


Över Narayani
där nio floder möts
vakar gudinnorna

Kring kanjonen
som grävt sig
allt djupare
reser sig Annapurna
och de två andra
bergmastodonterna

Längsefter flodens
oxbågar, våtmarker
vattenslätter och
vid porlebäckar
formas steg med
seklers tyngd

Tungt vilar
Nepals stoder
på rätt tempererade
lövskogar och ekohallar
där all vattenmagi
ska få förbli en
aldrig sinande ström




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-11-03 11:38



Bookmark and Share


  Boneyfrank VIP
En fin text som tar en till platser. Fint ihopsatt. Applåd på den!
2023-11-03

  Marita Ohlquist VIP
En fin text som stimulerar tanke, känsla och fantasi.
2023-11-03
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP