Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elegi



Det blir så mycket höst
när man sörjer sommaren -

omättlig saknad
omättlig tröst,
en lärdom att leva.

Ännu, än mera
när som fåglar det far

genom regn och dimma,
allt osett och aldrig levat -

det som borde varit
just nu och förut.

Att så med inre ögon
vemodigt betrakta
sin tid och levnad

är att förstå
sin otacksamma brist
och sin höstliga saknad.

Återstår att söka
som vore det en resa
bortom allt och alla

mer än mig själv
och där återkalla
bortom höst och vinter

bortom mig själv
bortom den vuxnes vetande
och barnets sinne

som månens klarhet
när molnen skingras.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-11-04 11:51



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker dikt med stor eftertänksamhet. Jag faller direkt för den inledande frasen som vandrar vidare mot diktjagets inre resa. Fint komponerat.
2023-11-08

  Solweig Jansson VIP
Det höstliga varandets vemod - nuets klarhet när molnen skingras. Dina texter har alltid en skir känslighet som är mycket vacker !
2023-11-08

  Anya VIP
Snyggt. Faller särskilt för din inledande strof. Precis så.
2023-11-05

  Stisse
Tycker mycket om din dikt. Du sätter ord på det vemod som infinner sig varje höst.
Det finns ett djup i din text som manar till eftertankar. Gillar raden "bortom den vuxnes vetande". Bokmärkes.
2023-11-04

  Rafmagn VIP
Åh, den här tycker jag om! Musikalisk, vemodig och djup!
2023-11-04

  Ulf Carlsson VIP
Vackert klagande vemod inför det som är "bortomnära och hitomfjärran" med passande titel.
2023-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP