Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ett liv i lyx


Vardagslunken


Mitt i vardagslunken
får jag känna lyx

Hälsar på mitt barnbarn
som tio veckor fyllt
möts av hennes leende
hjärtat smälter då

Sedan uti hissen
jag grannen träffar på
Tar en promenad
uti friska kvällningen

Går förbi ett kondis
köper något gott
Kommer hem till sambon
som står och lagar mat

Mitt på blanka månda'n
han bjuder på sin rätt
schnitzel med potatis
och öl till det - en skvätt

Nyhetsflash på tv:n
visar ond bråd död
Tänker att jag faktiskt
har det ganska bra

Inte bara ganska
utan riktigt bra

Vardagslunken min
är ett liv i lyx







Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-11-06 20:32



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fint formulerat om att uppskatta det vi har.
2023-11-08
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP