Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Singlande

På sommaren fladdrar det fjärilar
vid sjöar som lockat till bad
på hösten med kallare väder
fylls luften av dalande blad
snart nog ser vi flingor som singlar
och så inom kort ges vi chans
bland vackra vita kristaller
förenas i virvlande dans.

När tårar fått för sig att falla
och sorgen slår klor i mitt bröst
då har jag naturens växling
och storslagna skönhet till tröst
då singlar mitt svårmod med vinden
med flingor som blir fler och fler
jag borstar bort snön ifrån ärmen
in i värmen jag sen mig beger.





Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-11-09 15:54



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Oj så vacker dikt! Allt faller så naturligt på plats, den flyter fram, som om det var självklart att dikten skulle skrivas. Poeten har kanske kämpat med vissa rader, det är ju inte ovanligt, men det märker inte jag som läser. Mycket skickligt! Bokmärker denna juvel.
2023-12-29

  BenGust VIP
Vita kristaller i snö som faller.
Och inom kort en tid med
granljus och festmarschaller.
2023-11-10

  Blomma-Stjärna VIP
mycket fin dikt - kramar o applåder för den!
2023-11-10

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om naturens helande kraft.
2023-11-10

  Öknens Ros VIP
Naturen har en förmåga att få oss att känna lugn och ro när det behövs. Fin stämning i dikten.
2023-11-10

  Kungskobran VIP
Fin dikt om att ta vara på allt det sköna som omger oss till tröst när det behövs
2023-11-09

  Eva Langrath VIP
Fin dikt som naturens läkande tröst.
2023-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP