Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag spinner vidare på ett bibelcitat. Fick orden namn, känna och språk av Katinka. Av de 18 ord jag lagt till går tre vidare till en annan löpare, Lena Söderkvist. Cikoria blå, Respons, TrollTörnTrappan och liktenelegi ränner också här.


Låt de döda (Stafett)


Låt de döda begrava sina döda,

de namnade ge dig namn,

de språkliga fråga ut dig —


Må du känna dig fri.




Fri vers av Gunwale VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-11-19 16:46



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det märkliga, förutom tron om att döda har få om ens några, känslor. Är att ena dagen, en tisdag, då solen skiner och dess sken gnistrar i vatten, fruset eller inte. Och sedan då en torsdag, visserligen bemängd av vatten, fruset eller ej, och så en just frånvaro av sol. Som skillnaden mellan morötter o brysselkål, ungefär. Så diametralt olikt laddade känslor, i ens eget som innersta.
2023-11-20

    Lena Söderkvist VIP
Stilfullt.
2023-11-20

  Katinka VIP
Starkt!
2023-11-19

  TrollTörnTrappan VIP
Anar lite ironi där i slutkurvan..? Om alla har sina strikt givna roller, blir man lätt bunden till dem. Även frihet blir ett påbud..!
2023-11-19

  Larz Gustafsson VIP
Därför är allhelgonafirandet så sjukt och spiritistiskt.
Jag vägrar besöka gravar och tända ljus.

Detta är ett inlägg, inget stafettbidrag.
2023-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP