Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


i flykten


Moments


Att ta vara på moments
ögonblick
har blivit viktigare än någonsin
för mig på senaste tiden

Rätt som det är
har tiden gått oss ur händerna
utan att vi kan göra
något åt det

Ett ögonblicks verk
så viktigt i stunden
går ej få tillbaka när det flyktat bort

Paradoxalt nog
vill jag behålla vissa ögonblick
i mina händer

men tiden fungerar inte så

Jag brås nog på min far
som uttryckte sig så filosofiskt
efter en vilostund i sin
bästa fåtölj:

"Just denna sekund
kommer aldrig mer igen"

Det gäller att fånga den
i flykten




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-11-20 09:52



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att ta vara på och glädjas av det fina som är.
Underbaret foto.
2023-11-20
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP