Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luftskeppet - 12

Alla konturer har försvunnit från världen. Det är bara vitt. Vitt på träden, vitt på marken. Luften full av vita snöflingor som faller från en vit himmel. Och det är så kallt. Sitter med tofflor, filt och fingervantar inomhus. Försöker skriva, men det går trögt.

Tror jag är i slutet av en mild manisk fas. Har skrivit halva dagarna i nästan två veckor. Befunnit mig i en sorts parallell drömvärld. Ett transcendentalt tillstånd. Bara besökt verkligheten sporadiskt för att jobba och sköta hunden.

Men nu känner jag hur inspirationen börjar dala. Så jag förbereder mig på depressionen som med 99% sannolikhet är på väg. Det är okej. Den kommer att gå över, den också. Allt rinner igenom med olika hastighet. Men om man gör motstånd går det långsammare.

Hela livet har jag gjort motstånd. Flyttat hit och dit, påbörjat och avbrutit både utbildningar och förhållanden. Rest runt halva jorden på flykt undan mig själv. Slagits med näbbar och klor för att inte hamna precis där jag är nu. Ensam, tjock, barnlös och kvar i staden där jag föddes.

Nu när jag är här, är jag inte längre rädd. Jag är tillfreds. Jag är fri. Fri från mina egna förväntningar och krav. Fri att vara mig själv. Jag köper inte längre lyckopaketet som samhället säljer. Villa, volvo, vovve och allt det där. Jag behöver det inte. Behöver bara en kopp te, så jag blir varm någon gång.




Övriga genrer av blimp VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-11-21 18:47



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Du kanske begår samma 'feltänk' som andra vilka gillar att skapa. Den som skall måla en tavla, skriva en text, göra något bestämt i lera. Den försöker ofta nog 'för mycket'. Som att krama ihop ett papper 'för att början inte blev bra'. Övning skall istället få vara en lek, lek för att det är roligt. Försök inte skapa 'ett mästerverk', lek bara med orden. När du känner att du kan leka och i leken har roligt, så infinner sig lusten att skapa även.
2023-11-23

    Solbelyst
Acceptans och en varm kopp te låter som en behaglig stund att vara i.
2023-11-23

  Alexander Gustafsson
Så fin, opretentiös, visdomsfull text.

Tack!
2023-11-21
  > Nästa text
< Föregående

blimp
blimp VIP