Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödligt tjat



För att inte tillåta förgängligheten
ta dig ut i tomma intet,
där du helt saknar fästpunkter för existensen,
så har vi tron
som intellektuell ersättning.

Babyn behöver mammas blick i sugandet.
Den ångestridne, sömnlöse, kanske fäster sig
vid en fläck på väggen.
Den blinde vid ett fjärran ljud.

Tomheten är bland människans svåraste fiender.

När den levande, fysiska, bekräftande världen
eller en död, statisk hållpunkt saknas i vår ensamhet
har vi bara tron kvar som tecken,
som en anspelning på NÅGOT,
på att vi inte hamnat,
ännu inte hamnat,
i vacuum
där vi riskerar den infantila autismen
katatonin
den sista apatin.

Att tänka på döden för den kraken
blir detsamma som att tänka gud.

Att tänka gud för den kraken
blir detsamma som att tänka död.

Att komma undan.

Osv.

Ja ja ja.

Vilket jävla tjat för ingenting !




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-11-26 17:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kanske den svåraste av saker, att acceptera det begränsade livet och det ohyggliga ansvar det ålägger den nu levande. Jag förstår den som vill trösta sig med fantasier om kommande himlar.
2023-11-27

  rostspik VIP
Katatoni*
2023-11-26

  rostspik VIP
Autism har emellertid ingenting med kakatoni eller apati att göra.
Ej heller är autism något man kan drabbas av.
2023-11-26

  ßluie VIP
Komplex och svår att ta till sig. Fint flöde, det flyter när man läser. Gillar inte avslutningen. Avslutningen känns feg, som en ursäkt. Men jag får kanske läsa igen. Kanske missade jag en tanke. Fin oavsett. Tankeväckande.
2023-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP