Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En mardröm att ta lärdom av

 

 

De som hade tagit makten
att styra och ställa efter eget behag
tog många
som de inte tyckte passade in

jag gjorde inget
det gällde ju inte mig

de tog mig

de som var fria
gjorde ingenting
det gällde ju inte dem

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2023-12-01 09:27



Bookmark and Share


  DominiQueen
Stark tankeväckande varningsklocka för egocentrism. Finns ett uttryck jag kommer att tänka på nu: "sent ska syndaren vakna".

Tack för Din fina text kära Marita, den får absolut bokmärkas fina boksyster min *hjärta*
2023-12-06

  Eva Helene VIP
Väl beskrivet, många kan nog känna igen sig, tyvärr!
2023-12-05

  Anya VIP
Här fångar du på pricken hur det kan fungera i samhället. Det kan vara en arbetsplats men inte nödvändigtvis. Tystnadskulturen som råder. Mycket bra!
2023-12-04

  BenGust VIP
Makten vill ofta splittra och inte ha
en samfälldhet emot sig.
2023-12-03

  lila fjäderblomman VIP
Dina ord känns verkligen! Kraftfullt!
2023-12-03

  Respons VIP
Kloka ord!
2023-12-03

  Peter G VIP
Viktig och stark text! alla vi som har förmånen att leva i en fri och demokratisk värld måste kämpa mot orättvisa i alla former, stå upp för de som behandlas illa. En dikt om ämnet är ett sätt att göra det.
2023-12-02

  Evelyn Falk Möller VIP
Vi får det samhälle vi förtjänar....
2023-12-01

  Öknens Ros VIP
Solidaritet, ett ord som fallit i glömska.
2023-12-01

  Blomma-Stjärna VIP
ja, det är sant, vi måste reagera när friheten för några av oss snöps, när vissa av oss pekas ut, när vissa av oss väljs bort och behandlas illa
"vi" det är vi människor, vi alla
vi samverkar, vi sam-hällar
- klokt sagt!
2023-12-01

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt om att mänskliga rättigheter
måste försvaras gemensamt.
2023-12-01

  Kungskobran VIP
Living is easy when eyes closed som Beatles sjöng
2023-12-01

  Sparvögat VIP
Så väl skrivet ~ till
solidaritetens värnande…

2023-12-01

  Maria Sundelin VIP
Det är inte så många som vågar säga ifrån
Kramar
2023-12-01

  Kajan VIP
Den hemska konsekvensen av vad en brist på solidaritet och sammanhållning kan få för konsekvenser . Bra (be)skrivet här .
2023-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP