Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Viktigast

Viktigast i livet
att bry sig om varann
att hejda timglaset en stund
det som är fyllt med sand
viktigast i livet är
när ondskan hålles kort
och viktigt är när orosmoln
och smärta tonar bort

Viktigaste är ett liv
som fyllts av fantasi
att formulera livet
till ett färgrikt broderi
viktigast att bo i land
som har demokrati
och forma världen till en plats
som går att leva i.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2023-12-07 19:19



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Superfin dikt, både som tanke och poesi. I verkligheten är det nog så att det inte finns någon demokrati längre, och frågan är om den någonsin fungerat? Det är nog bara ett önsketänkande, en drömmodell gällande styrelseskick. Vi lurar oss precis som med kommunismen, tanken är god, nästan utopisk, men omöjlig i realiteten. Det lär historien oss. Det vi har är demokratur, en skendemokrati som dikteras av EU, USA, och oligarker som Wallenberg.
2023-12-29

  Anya VIP
En fin dikt där jag tänker att författaren funderat på vad som är viktigast för henne. Ett mycket bra statement. Jag nickar och läser.
2023-12-11

  BenGust VIP
Ja, att leva ut, att leva för och
att kunna leva sig in i är en
variation av de viktiga tankar
du för fram.
2023-12-09

  Kajan VIP
En vacker tanke, som fler behöver ta till sig.
2023-12-09

    Sefarge VIP
Jaa att överhuvudtaget
Känns efter vad som är
Viktigt i livet för en
själv och inte bara
svälja,släppa in
allting utifrån.
Behöver jag
Verkligen se
På"Kalle-A
och hans
vänner
eller
går
Det
lika
bra
leva
utan
Det?
;)
2023-12-08

  Kungskobran VIP
Alla länder går att leva i men en del är
klart bättre.
Fint diktat av dig.
Fransmännen var tidigt ute med sitt Liberté, Égalité, Fraternité
2023-12-08

  Öknens Ros VIP
Du tecknar ner det viktigaste i livet på ett mycket rakt och konkret sätt.
2023-12-08

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text av en klok kvinna.
2023-12-08

    ej medlem längre
Det är något som vi kan göra. Vi, dvs inga härskare eller gudar. Vi.
2023-12-08

  Sparvögat VIP
Så fint du tecknar livets mening…
2023-12-08

    ej medlem längre
Men kan denna värld skapas?
Hittills har ju människan saboterat sitter liv - och nu riskerar denna dumhet drabba resten av djuren och naturen!!

Men med Guds hjälp ska människan ÄNTLIGEN få det liv som kallas mänskligt liv. Och som sagt: Bara Gud Jehova har kapaciteten att ordna detta.
2023-12-07

  Eva Langrath VIP
Mycket fin dikt.
2023-12-07

  Blomma-Stjärna VIP
Allt du säger och även hur du säger det landar väl i mitt hjärta. Det är viktigt att veta vad som är viktigt. Tack!

2023-12-07

  Lottie Ålhed VIP
Att formulera livet. En viktig tanke. Fint!
2023-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP