Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resepoesi




Maskinljudet
brummar dovt i bakgrunden.

Stressen lägger sig.

Jag kan bara vänta.

Mitt tåg väntar på avgång

En knapp lyser grönt

Det prasslar från en påse
Det låter

Jag stirrar ner i den rostiga rälsen

Minuterna, sekunderna, ögonblicken
där och då känns som en evighet.

Något får tid att skapas

Som dessa rader

Denna dikt

Som

Föddes i ett vakuum





Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 46 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-14 08:45



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Den yttre klocktiden pausas.
Medan den inre bringas
i kreativ rörelse och en
resedikt blir till.

Utmärkt skaldat.
2023-12-19

    zwitch VIP
Bra skrivet! :) Ja, det är fascinerande vad en väntan på tåg kan skapa för rader. För mig blev det denna dikt. "Hennes ögon stannade tiden".

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2482229

2023-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP