Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elektricitet

Mellan oss
en elektrisk spänning
blickarna och beröringarna
flödande elvärme
glödande elhetta
sprakande förgörande
ett minfält.

För att avleda det oerhörda
som var för stort
för att uthärda
böjde jag mig ner
och strök med handen
över kattens päls
som sprakade.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2023-12-14 16:08



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Mycket fin dikt där en katt kan få verka avledande när diktjaget inte riktigt klarar av att hantera den elektriska spänningen.
2023-12-20

  Anya VIP
Så fint att ha en katt som avleder det oerhörda. Samtidigt en gåva att få uppleva denna elektriska spänning. Inte alla förunnat.
2023-12-15

  Kungskobran VIP
Så här tolkat jag metaforerna i denna fina dikt.
Den intensiva laddningen mellan två personer bryts plötsligt ( minorna som sprängs) med tråkiga konsekvenser för bägge
Men det fanns tröst att hämta i den fina kontakten med katten även om det eftersprakade lite
2023-12-15

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk text om elektricitetens mångsidighet.
2023-12-15

  La Magnólia VIP
Fin beskrivning av elektricitetens mångfacettering.
2023-12-14

  Blomma-Stjärna VIP
Oj då!
Fint beskriven hetta!
2023-12-14

    Sefarge VIP
Härligt sinnlig skrivelse!
Som så enkelt och mäst
-erligt beskriver energi
i olik-artade former!
;)
2023-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP