Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förståelsen



När vi samlas för att förstå
vänder vi våra blickar
mot en stjärnklar himmel.

Vi stramar upp oss mot annalkande
vädersystem.

När vi andas öppnas våra spjäll och
in stormar alla de stjärnor som
nyss mötte våra blickar.

Nu ändras allt.

Mörkret omsluter.

Men vi har funnit en väg
och vi lyser som lyktor
i ovädersnatten

Och där vi nu stod samlade
såg vi på varandra för första gången.

Tysta,
närmade vi oss,
omslöt vi oss.

Och vi förstod.




Fri vers (Fri form) av Peter Boström VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-14 16:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Boström VIP