Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett rim per dag fram till jul


Julkalendern dag 19

19
När snöflingor faller blir jag så glad
Jag älskar att skida och dricka choklad

18
Jag såg den jag älskade nyss
han stod under misteln
när han fick min kyss
din fru är min titel
du är värmen
min trygga kabyss

17
Kanske du är en ensam filur
som gillar att läsa
sedan ta dig en lur
du kanske kan hitta
någon att läsa för
någon ofrivilligt ensam
som dig gärna hör

16
Dagens fluga är
att mest bry sig om dig
men glöm inte bort de äldre där
som i ensamhetens tystnad glädjer sig
när de får träffa dig

15
Juletid är mer än blid frid
den är
rapid, speed, stupid, isglid, shoppingstrid,
brist på tid, äta cyanid? galentid
men till slut vilotid

14
Letar du ännu klappar till folket
ge så en slant till röda korset

13
Lucia är här ett helgon som visar
givandets gåva en gärning vi prisar

12
Domherren röd utanför flyger
landar snart på kärven som pryder

11
Saffransbak och pepparkaka
varje år denna vana är tillbaka

10
Hemmets doft av kryddor
saffran, kanel och nejlikor

9
Om du känner julstressen pocka på
se ut genom fönstret, på det vackra isblå

8
Paket ska läggas in och rimmas
granen köpas, granris bindas

7
Kärleken är julens budskap
i gemenskap, skratt och vänskap

6
Det är snart dags för alla oss
att tända ett kärlekens bloss

5
Alla har inte ett juldagslag
en del är själva under en juldag

4
Julens budskap har många glömt
medmänniskan vi bör vårda ömt

3
Ett ljus på bordet värmer fint
ställ det rakt och inte vint

2
Vi räknar ned dag för dag
mot gemenskap i familjelag

1
Första dagen i kalendern tagen
luckan öppnad choklad i magen




Bunden vers (Rim) av Marija M VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-19 15:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marija M
Marija M VIP