Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna bilder


Närmande

 

Du närmar dig stranden
mot en tappad vante
barnet stannar förundrat

Ett stilla väsande
lämnar din strupe
fjädrarna söker sig utåt

Isen öppnar
sig vid landkanten
ett träd böjer
sin snöklädda gren

Barnens röster
blandas
de ser
rör
varandra

Ett skratt
en gråt
rör sig i huset
innan
tystnaden
tar sig tillbaka

Ditt telefonnummer
är avstängt
vi ringde alltid till varandra
på Annandagen

Ett barn är oss givet
att gå fredens väg
ändå
raseras hus
dag efter dag

En svan böjer sin nacke
intill land 

I en kyrka
sjöngs
"O helga natt"

Jag vandrar
med dubbskor
på isiga vägar

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2023

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-12-26 21:40



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
En and-akts full känsla ger
dikten med litet sting
av svanesång
instucken?
;)
2024-01-03

  Anya VIP
Åhh så vackert med psykologiska skikt. Faller särskilt för:
Ett skratt
en gråt
rör sig i huset
innan
tystnaden
tar sig tillbaka

Njuter när jag läser hela dikten.
2024-01-03

  Peter Olausson VIP
En mångsiding, och ett kalejdoskop av sång, elände, svandun och en saknad vän. Tycker om! - Ha en god fortsättning på detta nya år!
2024-01-01

  Sparvögat VIP
Jag ser svanen som ett tecken
som bär på hopp…
Saknad och sorg vandrar sida
vid sida i ord som berör…

2023-12-29

    Lena Staaf VIP
En stilla sorg på vinterpromenaden.
2023-12-28

  KattenKin VIP
Jag läser in sorg när jag som läsare får följa med dig på promenaden. Fint skrivet.
2023-12-27

  Bibbi VIP
Får mig att tänka till.
2023-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP