Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


krispig och ny


Nyårsafton


Idag är det aftonen
krispig och ny
den gamla har fötter
tunga som bly

Årsdagen närmar sig
med lätta fjät
de tunga fjäten
solen förlät

Vi skådar en framtid
därborta i skyn
men under tiden
vi smakar menyn

Det nya året
skippar allt Fy
på dess meny
nu vi ser Bry och Kry

Livschampagnen
bubblande dyr
Glädjen är sprudlande
sorgen den flyr

Hoppet så levande
ropen de skalla
2024 - ett Gott år för alla!





Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-12-31 11:45



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Tack för härlig nyårsdikt
2023-12-31

  Monika A Mirsch VIP
Till din härliga dikt vill jag höja ett varmt, stor 'leve' för dig! Kram - Monika
2023-12-31

  Öknens Ros VIP
Gillas!
2023-12-31

  Ninnii
Målande text, fin. Gott nytt år!
2023-12-31
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP