Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lånar en bild från pixabay


Ett nytt år tar vid 2024

Nu är det nya året inne och vi ska ha gett varandra löften att
bli en bättre människa.

Att börja gå på gym , att äta bättre och mer grönsaker , att sluta med
alkohol och ge mer av dig själv till alla och envar.

Jag har inte lovat något varken åt höger eller vänster .
Tänker göra så gott jag kan, både med att börja röra på mig mer .
Tar ändock promenader varje dag , tycker om att röra på mig och gå i skogen som
ger mig ro i själen.

Sätter mig ner på en stubbe och tankarna börjar vandra åt olika håll.
Ska jag ta med mig något från skogen och tillverka en fin krans som jag
även kan sälja på marknader.

Är i en kreativ fas just nu och vill så mycket men detta huvud sätter stopp.
Får ta lite i taget och vila emellanåt.
Måste lyssna på doktorns råd. Det är viktigt .

Nu ser jag en del kvistar som ligger på marken , jag tar dem med mig , stoppar dem i min tygpåse som jag alltid har med mig.
Nu ser jag även blad i olika färger så jag plockar med mig dem.

Ska nog spara löven till en dag då mitt barnbarn kommer och
hälsar på så vi kan pyssla och tillverka fina tavlor.
Det tycker hon är kul.

Nu blir det en kopp kaffe som jag hade i ryggsäcken.
Njuter av tystnaden runt omkring mig.

Önskar er alla fina poeter en fin början på denna dag!






Fri vers (Fri form) av soligajag_1 VIP
Läst 46 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-02 09:28



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Att göra så gott man kan är väl ett löfte som betyder allt! Så roligt ni skall ha det, du och ditt barnbarn, med löven och annat till tavelpysslet. Mysigt och fullt av ljus - en glad hälsning till ett nytt år av möjligheter. Önskar dig allt det bästa! - Peter
2024-01-02
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP