Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur vishetens brunn

vredesutbrott 
förblindar friska ögon
grumlar ett sunt omdöme
och kastar dig i olycka

ett häftigt humör 
utlöser jordbävning i själen
kidnappar den goda viljan
och förslavar dig för alltid

ett milt sinnelag
skapar trygghet och ro
banar väg för samförstånd 
och ger dig många vänner




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-03 00:24



Bookmark and Share


  Åsa Henriksson VIP
Hur många har druckit ur vishetens brunn?
En klunk om dagen borde alla ta, så vi får fred i oss själva och på jorden.

Kloka ord. Själv skulle jag dock behöva några vredesutbrott för att må bättre. Jag tror så. Oklokt nog.
2024-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP