Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ostruket

När jag behandlar
tillvarons besvikelser
med strykjärnets hetta
och tyngd
slätas de ut och blir blanka
och sugs bort i en rymd
och rosornas
röda färg bleknar
då ångrar jag mig sen
och veknar
och kramar min tillvaro
till en boll
och tänker
det spelar ingen roll
om det blir skrynkligt
eller slätt
för livet är inte lätt
bära eller brista
vill inte nyanserna mista
kanske går jag ner mig
i en myr
men får ändå känna livets
sugande äventyr.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2024-01-04 20:45



Bookmark and Share


  Anya VIP
Finns acceptans i orden. Att få vara den man är.
2024-02-07

  Eva Langrath VIP
En fin livsbejakande dikt om att få vara den man är med hela sitt känsloregister
2024-01-08

  Marita Ohlquist VIP
En livsbejakande text om att leva fullt ut.
2024-01-05

  ULJO
Så fint
2024-01-05

  Sparvögat VIP
Så fint att famna livets motgångar
i livets mosaik ~ i förtröstan
vilar orden…
2024-01-05

  Öknens Ros VIP
Det positiva ska vi ta vara på, då blir det negativa mindre värt att oroa sig över. Gläds åt det liv man har, även om man många gånger misströstar sig.
2024-01-05

  Blomma-Stjärna VIP
en livets älskare talar här och en existentialist
- bokmärke
2024-01-05

  Kungskobran VIP
Skrynkligt eller slätt
livet är inte lätt
men livet är ett äventyr i denna fantastiska dikt svävade mellan
död och sugande äventyr
Bokmärkes
2024-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP