Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


trettondagen


Stjärnan leder alltid hem


Trettondagen
vill oss lära
stjärnan leder alltid hem

den de vise männen visat
stjärnan leder alltid hem

Hem till slottet som de trodde
stjärnan skulle leda dem
men som visade sig vara
herdedjurens enkla hem

Där i stallet låg en konung
vise männen visste vem
gav så gåvor till den gossen
julens stjärna visat dem

Den som vandrar här i mörkret
du som läser vet nog vem
mitt i dunklets hopplösheter

stjärnan leder alltid hem




Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-06 15:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP