Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svenska yle.fi....Publicerad 04.06.2018 12:45.


Det dubbla språket...som möjliggör krig och propaganda




"– Hemma talar vi med våra barn om att kriget är hemskt och sen lär sig barnen i skolan att Ryssland håller på att rädda världen".

Utan din egen sanning drunknar du i lögner och dör som person.

Att erkänna vem du sårats av och vad du tänker om den personen gör dig till en riktig människa. Att låtsas förlåta för att det är "ädelt" är som ett korthus. Låt hatet rasa fram tills du känner dig mätt igen.

Sen kan du titta på vem den andra är.

Många ryska män har haft en dålig pappa som varit frånvarande, psykiskt och fysiskt, supit och slagits. Aga är fullt tillåtet i Ryssland. En man får slå sin hustru utan påföljd. Det står i lagen.

"Män slår sina fruar, söner misshandlar sina föräldrar och föräldrar sina barn.
- Och alla strävar efter att hålla sanningen dold, säger feministen Alina Petrovitj".

"De som slår dig älskar dig, sa våra mammor".

"Många skyller ifrån sig och förklarar att kvinnorna själva är skyldiga. Vissa män säger att kvinnorna tigger stryk genom att manipulera och provocera fram så starka känslostormar att männen exploderar.

- Stick inte in handen i tigerns bur, sa en av dem.

Han ansåg att en klok kvinna inte leker med elden utan underordnar sig mannens vilja. Då blir han inte tvungen att följa sina känslor utan kan vara lugn och rationell".

"Tusentals kvinnor i Ryssland dödas varje år av någon familjemedlem eller annan närstående, 2014 var antalet dödade kvinnor 9 600. Enligt kvinnoorganisationen Anna utsattes nästan femtiotusen kvinnor för våld i hemmet år 2016. Och det handlar om sådana som anmält våldet.

Mörkertalet är enormt"

Lagen trädde i kraft i februari 2017.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Gunnar Hilén VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2024-01-08 05:47



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Totalt vansinne och totalt vansinnes styre! :((
2024-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP