Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu är det jul igen...


Ännu en kall natt

En ovanligt kall jul i landet,
snödrivor, blankis och rått.
De som kan har flytt ifrån det,
tagit sin packning och rest bort.

Men en frusen äldre kvinna,
med hål i kläderna och trasiga skor.
Som ville en smula värme vinna,
sov över där människorna bor.

Det slutade som förväntat,
med polis och ekande cell.
Likt ur en dystopi hämtat,
bara ännu en vanlig kväll.

Sen dumpad igen på gatan,
denna blåsiga, kalla julnatt.
Det var nu kallt som satan,
i drivan där vår kvinna satt.

Det blev flera sidor skrivna,
en lägre chef fick faktiskt gå.
Den sena sympatin givna,
värmde dock ej längre liket då.

Så många människor fryser,
har inte pengar nog till mat.
Medan vi andra sitter och myser,
kommer inte tomten snart?




Fri vers (Fri form) av Fredrik Trulsson VIP
Läst 40 gånger
Publicerad 2024-01-08 14:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Trulsson
Fredrik Trulsson VIP