Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna bilder


Tulpanernas tid

 

Orange, lila, rosa, röda
avlöser varandra
på vårt köksbord

Vatten fylls varje dag i vasen

Vintern känns lite mindre kall
krigen lite längre bort
en stund

Jag väljer de knoppiga
för att se dem
åldras och vissna
bort precis som vi

Mörkt lila kronblad
vänder över pistill som
virkade spetsar

I ett annat land
människor på flykt
kvinnor, män och barn lämnar sina hem

Orange, lila, rosa, röda
avlöser varandra
på vårt köksbord

Vatten fylls varje dag i vasen

Kronbladen mörknar
viker sig inåt
omsluter sin pistill 

 

© Eva Hedlund fd. Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-01-19 18:30



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om tulpanerna som lyser i olika färger för oss, medan andra lever i mörker.
2024-01-22

  Monika A Mirsch VIP
Din dikt fascinerar -
omsluter
även mina tankar ...
2024-01-21

  Bibbi VIP
Fint.
2024-01-21

  Anya VIP
Så fint med jämförelsen mellan tulpaner och människoliv. Så mycket värme i tonen.
2024-01-20

  Sparvögat VIP
Vackert i ord och bild ~ tulpanernas fägring som famnar tidens mörker…
2024-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP