Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mopsen

Jag är en liten bjäbbig mops
skäller och gnäller
och lägger mig i
vill göra skillnad fast jag vet
att ensam inte är stark
utan det är tillsammans
med de andra mopsarna
pudlarna och schäfrarna
som vi kan uträtta något.

Ibland får jag pudla
när jag har gjort fel
men den som aldrig vågar
sätta nosen i en dynghög
kan heller aldrig göra fel.

Somliga tycker att jag är jobbig
andra att jag är snäll och kul
sanningen finns
i betraktarens öga
och säger lika mycket om dig
som om mig.

Jag kan ändå berätta
att jag är väldigt trofast
mot mina vänner
att min matte älskar mig
och att jag älskar henne
besinningslöst.









Fri vers (Fri form) av Lena Staaf VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-01-24 15:45



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Träffande beskrivning på både djur och människa. Fint diktat.
2024-02-04

  Anya VIP
Träffande både i mänsklig och djurisk form. Jag känner igen mig i beskrivningen men har ändrats med åren. Positivt eller negativt....vad vet jag?
2024-01-26

  Sparvögat VIP
Så vist och lustigt om den lilla mopsens
trofasta vänskap ~ ett litet bjäbb säger mer än tusen ord ~ om sanningen…
2024-01-25

  Öknens Ros VIP
Tillsammans kan man påverka och förändra, kämpa ensam inte det lättaste, man får vara ihärdig som bara den.
2024-01-25

  Marita Ohlquist VIP
En bra text om vikten av att samarbeta.

Tillsammans blir vi mer än bara oss själva, en del av något större.

2024-01-24

    Sefarge VIP
Tanken gick till Tidö-gänget
och mops'ige J.Å( helt fel
eller?)
;)

2024-01-24

  Kungskobran VIP
Mopsa på
gå ej i stå
tjata på

2024-01-24

  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
"sanningen finns
i betraktarens öga"

vackert
du har
djup
visdom
2024-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP