Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koltrasten


Spåren av vingslag
i snön.
Koltrastens kamp att överleva
i kyla, i snö.

Kontrast.

Vackra avtryck som försvinner
när snön smälter.

Våra vingslag också avtryck.
Osynliga,
men märkbara.
Men de försvinner inte
när isen och snön smälter
på våra glaciärer.

Vår kamp att överleva blir inte
i snö och kyla.

Vår kamp blir att klara
en överhettad planet.

Våra vingslag,

avtryck i sand,

det som återstår
när koltrasten
flugit vidare in i
evigheten.




Fri vers (Fri form) av Peter Boström VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-24 19:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Boström VIP