Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uttråkad

miljardären är less
uttråkad
fotbollslaget han köpte i fjol
vinner sällan
politiken var en återvändsgränd
nya kläder snabba båtar vräkiga bilar
vackra kvinnor
de dagliga vanorna tråkar ut honom
rolexklockor är snobbigast
och han har för många
denna tröttsamma jakt efter extas
inget återstår att ens dra på munnen åt
hummermiddagarna har gjort honom tjock och plufsig
kokainet var en sorglig historia
inget och ingen går att lita på
det enda som lockar på riktigt nu är rymden
att få se sig över axeln
och inse hur liten och obetydlig jorden är
att få se framåt mot en folktom evighet
simma i vakuum
den kostar en enorm förmögenhet
ensamseglatsen till stjärnorna
men vad ska han annars göra med den

om Gud finns så är det där
han måste ju vara lika trött på jordeländet




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2024-01-29 12:30



Bookmark and Share


  Åsa Henriksson VIP
Den dekadenta människan i ett nötskal. Den inre tomheten och oförmågan att skapa mening under jordelivet. En själlös vandring mot befrielsen.

Vilken tur att man inte föddes som en sådan stackare. Tur att poesin sjunger i ens bröst. Tur att poeter finns. Och Poeter...

Skrämmande och tänkvärd text.
2024-02-01

  Emanuel Sigridsson VIP
Litterärt befinna jag mig just nu bland annat i inferno med Dante och i den kontexten läser jag din text och slås av att vällustens lockrop är ingen ny företeelse.
2024-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP