Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djungelvandring

Det är ofullständigheten
och omöjligheten
som vi brottas med
det som ger oss
motsägelsefulla besked
ett mål vi vill eftersträva
men som samtidigt
får oss att bäva.

Det är det omaka
det grumliga och opaka
det som ska redas ut
men som bibehåller
knut efter knut
det vi tränger igenom
och söker att nå
och åtminstone i viss mån
förmår att förstå.

Det är det komplexa
som i denna vår strävan
får oss att växa.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2024-01-31 17:33



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Välskriven dikt som skänker mig hopp om människan. Låt oss lära av livets paradoxer och komplexitet.
2024-02-04

  Anya VIP
Åhh så talande. Jaa vi får aldrig sluta tro att vi kan utvecklas, tänker jag. Både förstå det komplexa i omvärlden men framförallt förstå oss själva. Lika komplext.
2024-02-02

  Kajan VIP
En text med "tuggmotstånd", lite som det liv den så målande beskriver.
2024-02-02

  Kungskobran VIP
Jag strävar och försöker förstå
vilka mål vill jag nå
i vår motsägelsefulla värld
känner jag mig hopplöst olärd
problemen tränger på
de är så svåra att förstå
hur skall jag lossa denna gordiska knut
så att problemen får ett slut
Jo jag vet
jag anlitar Chat GPT


2024-02-01

  BenGust VIP
Att kunna bemästra och i bästa fall
vända svårigheter till något positivt
ger en styrka.

2024-02-01

  Lottie Ålhed VIP
Jättefint med bra rim som det Att det är det komplexa som får oss att växa
2024-02-01

  Sparvögat VIP
Fint tecknat ~ livets erfarenheter
får oss att växa…
2024-02-01

  Öknens Ros VIP
De erfarenheter vi gör i livet formar vårt kommande liv.
2024-02-01

  Blomma-Stjärna VIP
så sant att det komplexa
som vi strävar med
inte bara är stökigt
och obehagligt
och omöjligt
utan också att det
hjälper oss att mogna!
2024-02-01

  Respons VIP
Kloka ord!
2024-01-31

  Marita Ohlquist VIP
Visdomsord av en klok kvinna.
2024-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP