Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Ditt skratt

 

Solen lyser från klarblå himmel. Vinden vrider sig runt huset. Vandringen i tanken närmar sig. Den där tiden stannade. Igår kom du smygande in i minnet. Klädd i gröna hängselbyxor med en Totte bok i handen, satte du dig på köksgolvet med ryggen mot diskbänksskåpet. Klappade med handen på golvet." Sitta mamma." Benen skulle vara rakt ut. Vi läste boken om Totte klär på sig och du skrattade när Tottes byxor hamnade på huvudet. "Tokigt, tokigt". I minnet var det som igår. Ditt skratt var som ett pärlande vattenfall. Undrar om du skrattar där du är nu. 

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2024

 




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-02-05 11:25



Bookmark and Share


  Anya VIP
Läste denna på Facebook också. Så vackert språk med en ton av sorg. Jag är säker på att diktarduet skrattar där hen är nu.
2024-02-07

  Bibbi VIP
Gillar.
2024-02-06

  Marita Ohlquist VIP
Blir lite blank i ögonen när jag läser din fina text.
I sorgen och saknaden i tiden som är tröstas vi av fina minnen från tiden som var.
2024-02-05

  KYREUS of Sweden
Poesi som ger tårar.
2024-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP