Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid kassa 12


jag har ingen aning
ingen jävla aning
men i dina ansiktsdrag ser jag tegelvillan
din pappa står med tumstocken i bakfickan
din mamma bär ett förkläde
storasyster är stilla - sittande mot nytapetserade väggar
det doftar lim och nybakade bullar
du står i tamburen med rester från grusplanen på dina knän
de kysser din panna - tvättar dig i grön badrumskeramik

jag vet inte om du behövde drömmar
jag har verkligen ingen aning
varje fredag tog någon fram gitarren och du dansade hela vägen över Atlanten
byxorna med hängslena hänger kvar på kroken bakom din dörr - jag ser det i dina ögon
du är en sådan som alltid kommer hem
du mäter din kärlek i tid - inte i avstånd
jag ser det på din hållning - att du aldrig lämnat villakvarteret - det som gav dig det liv du förtjänade
din barndom

men jag har inte en jävla aning
detta är första gången jag möter dig - första gången jag ser dig – här - på IKEA i Kalmar - vid kassa 12 en mulen lördag i oktober




Fri vers av Popangelov VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-07 15:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Popangelov
Popangelov VIP