Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Är du rädd för spöken?". "Nej men, hur människor kan handla mot andra skrämmer mig!". Ber om ursäkt i förväg om någon blir illa berörd, men ibland är den största ondskan vanliga, hyggliga människors tystnad.


Rädd för spöken

En stor flicka snart fyllda 11 år,
ligger och gråter emot katten.
Fullt påklädd, trots att det är vår,
hon vet, nu så stundar natten.

Hennes mor gick bort i cancer,
nu är det bara pappa och Siv.
Tårar större än hennes chanser,
att ännu få ett drägligt liv.

Berusade steg de närmar sig,
i dörren den hon fruktar så.
För sent för en livrädd tjej,
att räddning ännu hoppas på.

I ett vitt hus ett ljus brinner,
för mamma och det som var.
Vi får hoppas samhället hinner,
rädda det lilla hopp hon har kvar.

Spöken de skrämmer inte mig,
människor kan få mig att gråta.
Att skada ett barn, inte ta ett nej,
vissa saker är svåra att förlåta.




Fri vers (Fri form) av Fredrik Trulsson VIP
Läst 37 gånger
Publicerad 2024-02-08 03:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Trulsson
Fredrik Trulsson VIP